Mångsysslare

Första gången jag hörde ordet mångsysslare så tänkte jag att det var arbetslösa eller outbildade personer, människor som valt att kalla sig mångsysslare för att det helt enkelt låter ok.
Man försöker ge det en finare benämning. En slags klang som ska låta mer tilltalande. Man ser allt fler människor som presenterar sig själva som mångsysslare, i intervjuer, i tidningar och på tv. På sin fria tid så får man chans att lära känna sig själv och utforska livet, utan att behöva passa in på samhällets normer.

Förr var det nog så att det var mer viktigt att vara något eller någon. T.ex. läkare,
lärare, eller ingenjör av något slag.

Förut så ville man förbättra sina kunskaper inom sitt yrke. Då var man mångsysslare inom yrket. Man blev liksom mästare på det man gjorde. ? numera väntar man bara på den 25e. Datumet då lönen sätts in på våra konton. Man jobbar först och främst för att försörja sig. När pengarna kommer så festar vi och lever livet för pengarna.

Några kanske lägger undan en liten summa. Men oftast så räcker det inte till, så i slutet av månaden är man pank igen. Man lever helt enkelt i nuet, Planerar inte så mycket

Förut så hade man en idé, man hade helt enkelt mål för vad man ville bli. Numera finns det inga mål. Om
man inte kan bli något så blir man mångsysslare. Man provar på allt för att vara flexibel,
och det är också viktigt. Pengar verkar vara det viktigaste. Man vill tjäna pengar på kort tid därför har folk blivit mer materialistiska. Allt ska vara så enkelt som möjligt. Det finns nog flera olika orsaker som detta kan bero på. Allt färre ungdomar väljer att studera vidare på högskola efter att de gått ut gymnasiet. ? Slutar gymn. Om man börjar plugga så ligger utbildningarna på ca 3 år. Man vill inte slösa den perioden under sitt unga liv på att plugga. Utan man vill leva. Folk blir nästan tvungna att vara mångsysslare eftersom jobben inte räcker till. Man går olika
utbildningar som tillslut inte leder någon vart. Istället för att plugga så tar man ett jobb, ett roande jobb som tex bartender. Man har jobb för stunden ? så finner man mer tid för sin fritid. Tv ? livet e lockande. Mtivi-cribs ,big borther o pimp my ride- så folk jobbar, köper bil, Man vill leva ett liv av nöje. Ingen saknar skolan. Varför plugga när jag kan leva ett roligtliv, festa, träffa vänner, resa etc ?Nu är det plötsligt okej att vara arbetslös, så länge man kallar sig mångsysslare.

 

Jag tyckte nästan att ordet var skrattretande...........................tills jag blev det själv.


Kommentarer

Kommentera mera:

Namn:
I'll be back

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback