Senaste nytt

From now, i have djob. Yiezz! So jag ringde hela slakten, and maby, my family can come work London to! Nae, skamt o sido..

 Samtalen lat sa har:

ALO! RISHT ZOBITEE? ZAHHTE DJOB GEZOBIT!

 OVERSATTNING: Halloo, hor ni mig? Jag har fatt jobb!

Haha, skoja..det dar var bara ett pahittat sprok. Hos oss talar alla svenska. Huhuh. ( DVD-film, alla talar svenska)

.............


Hahahahhahah...

........................................

..Eeh ok, den var trakig..

I alla fall, Skype is the shit! Min brorson som ar 4 sjong ekorrn satt i granen for mig och jag klappade hander och sag ut som en kurdisk tant med pa sitt barnbarns brollop.

Det var forsta dagen pa jobbet idag. Det gick bra, borjade at 7 o clock o slutade 14. Stod och gjorde en latte och sa ser jag i ogonvran en svart sak som sprang in till koket. en RATTA!

Haha!
 
Det satt tva kunder och kakade och dom markte den ockso, den ena mannen blev helt skraj och kollade po mig som om han var med po dolda kameran, och jag kande nastan for att saga ; SMILE, UR ON CANDID CAMERA! Men jag blev for chockad sjalv. Jag ska ju enda springa omkring dar varje dag! 

Kunde inte slappna av hela resten av dagen... Haha!.. Aja, det har vart en long dag, Dom kunderna kommer formodligen aldrig att komma tillbaks o jag kommer aldrig att glomma hur anstrangande mannens adamsapple sag ut nar han tuggade och svalde sin brunch.

Piz!


Mamma saa att..

Min mamma har skaffat msn, vi brukar snacka o so.
Jag brukar alltid hora att jag sager : Min mamma saa, min mamma sager,och balbalba......sager min mamma.
 och jag har tankt po det, och det ar sant. Men det ar inte sa konstigt..kolla var senaste konversation:


ppasc säger:
mammaa, jag har ont i magen,tror jag har atit not doligt ute kanske


Pascales mamma säger:

ät inte ute har jag sagt.


Bråk!

Vaknade "tidigt" for att kriga ut po stan. Jag gick, och gick.....och gick.......och akte...och akte........och gick...och akte, och vips tog pengarna slut! Nae, riktigt sa var det inte, eller jo. Faktiskt. Men det var jobbigt. Och anstrangande, for jag hade klackskor pa mig, (dock utan klack)......Aaa....vad...!!.......Det var endo obekvamt...Klackskor e inte riktigt min grej. Sag massa bussar av den jag behover hoppa po for att komma hem, Men hittade ingen busstation dom gick ifran, jobbigt, orkade inte springa efter bussen...med mina klackar..

Hittade tillslut, och dar stod jag och vantade.....och vantade.....och vantade. Nar jag star dar for mig sjalv sa kommer det en fagel som flyger sa nara mig att jag nastan kande den fula gra vingeln mot min nacke. Den gjorde en U-turn och tog sedan av for en fin landning nara meter framfor mig.

Blev sur po den!! Jag kande att den hade nagot emot mig, o jag hade inte fel!, Den tog sina sma hoppsteg mot mig, sa jag forsokte lite diskret stampa i marken for att skramma den. Men pippin rorde inte en min!. Jag stampade lite mer, men den bara kollade po mig och sa AA VAD! Jattejobbigt! Jag som alltid brukar stampa dar faglarna star, men den har fageln, ouf..den hade attitud, ja ba. UH, OH NO U DONT, OH NO U DONT!........GUURLFRIEEEND!!... O tankte borja starta brak, men pippin hade tur eftersom det stod folk runt omkring och undrade vad de var som forsigick, en man i kostym hade redan borjat ropa; Bråk! Bråk! Brkå! Men jag valde att inte fortsatta, for dar kom min buss och jag hoppade på..


ADRIANOOOOOO KOM IGEN!!

image9


Vet du vad det har ar for spel? Jo, det ar Pro, Pro Evolution Soccer. For er som inte kanner till det sa ar det ett fotbollsspel, jattejobbigt. Det har for jag sitta o kolla po minst 20 min varje dag, det var gulligt i borjan, men nu...............ouf....

Figoo!


..



 Zlataaan!

...

Crespooo!

 NEEJ! MÅLCHANSSSSS FAAAAAAAN MÅLCHANSSSS!

Tofflor med strumpor

jobbigt

....

Det har, ar JATTEJOBBIGT att se po! Jag far angest..
Det ar helt fel, och obekvamt!


Mångsysslare

Första gången jag hörde ordet mångsysslare så tänkte jag att det var arbetslösa eller outbildade personer, människor som valt att kalla sig mångsysslare för att det helt enkelt låter ok.
Man försöker ge det en finare benämning. En slags klang som ska låta mer tilltalande. Man ser allt fler människor som presenterar sig själva som mångsysslare, i intervjuer, i tidningar och på tv. På sin fria tid så får man chans att lära känna sig själv och utforska livet, utan att behöva passa in på samhällets normer.

Förr var det nog så att det var mer viktigt att vara något eller någon. T.ex. läkare,
lärare, eller ingenjör av något slag.

Förut så ville man förbättra sina kunskaper inom sitt yrke. Då var man mångsysslare inom yrket. Man blev liksom mästare på det man gjorde. ? numera väntar man bara på den 25e. Datumet då lönen sätts in på våra konton. Man jobbar först och främst för att försörja sig. När pengarna kommer så festar vi och lever livet för pengarna.

Några kanske lägger undan en liten summa. Men oftast så räcker det inte till, så i slutet av månaden är man pank igen. Man lever helt enkelt i nuet, Planerar inte så mycket

Förut så hade man en idé, man hade helt enkelt mål för vad man ville bli. Numera finns det inga mål. Om
man inte kan bli något så blir man mångsysslare. Man provar på allt för att vara flexibel,
och det är också viktigt. Pengar verkar vara det viktigaste. Man vill tjäna pengar på kort tid därför har folk blivit mer materialistiska. Allt ska vara så enkelt som möjligt. Det finns nog flera olika orsaker som detta kan bero på. Allt färre ungdomar väljer att studera vidare på högskola efter att de gått ut gymnasiet. ? Slutar gymn. Om man börjar plugga så ligger utbildningarna på ca 3 år. Man vill inte slösa den perioden under sitt unga liv på att plugga. Utan man vill leva. Folk blir nästan tvungna att vara mångsysslare eftersom jobben inte räcker till. Man går olika
utbildningar som tillslut inte leder någon vart. Istället för att plugga så tar man ett jobb, ett roande jobb som tex bartender. Man har jobb för stunden ? så finner man mer tid för sin fritid. Tv ? livet e lockande. Mtivi-cribs ,big borther o pimp my ride- så folk jobbar, köper bil, Man vill leva ett liv av nöje. Ingen saknar skolan. Varför plugga när jag kan leva ett roligtliv, festa, träffa vänner, resa etc ?Nu är det plötsligt okej att vara arbetslös, så länge man kallar sig mångsysslare.

 

Jag tyckte nästan att ordet var skrattretande...........................tills jag blev det själv.


en trevlig konversation over netet, huhuh

 

Prins säger:

annars

Prins säger:

familjen?

Prins säger:

ungarna?

Пackaл - Pascale, 19 , Mångsysslare säger:

jooo

Prins säger:

kuseinerna?

Пackaл - Pascale, 19 , Mångsysslare säger:

alla mår bra

Пackaл - Pascale, 19 , Mångsysslare säger:

linus har blivit sjuk igen han har vart borta hela förra veckan från skolan

Пackaл - Pascale, 19 , Mångsysslare säger:

vi ska pröva på onsdag

Пackaл - Pascale, 19 , Mångsysslare säger:

om de inte går så har han morfars mobil så han kan ringa mig

Пackaл - Pascale, 19 , Mångsysslare säger:

han har lånat'

Пackaл - Pascale, 19 , Mångsysslare säger:

fick låna den

Пackaл - Pascale, 19 , Mångsysslare säger:

de e inte alltid dom svarar där på eftis

Пackaл - Pascale, 19 , Mångsysslare säger:

äe de e nån ny tjej där som jobbar. tror inte att hon har utbildning

Пackaл - Pascale, 19 , Mångsysslare säger:

sanna, 21

Пackaл - Pascale, 19 , Mångsysslare säger:

ditmålade ögonbryn

Пackaл - Pascale, 19 , Mångsysslare säger:

o en tribe-tattoo i svanken

Пackaл - Pascale, 19 , Mångsysslare säger:

äe de kan inte va bra för barna o se

Prins säger:

hehe

Пackaл - Pascale, 19 , Mångsysslare säger:

äe dom verkar ta in lite vem som helst nu för tiden

Пackaл - Pascale, 19 , Mångsysslare säger:

ae de e brist på jobb och brist på arbetare ut i hela landet

Пackaл - Pascale, 19 , Mångsysslare säger:

ett stort samhällsproblem.. DEt kan väl DU skriva om johan! på din uppsats, du arbetar med. jag hörde att du startat på en ny kurs nu? vad var det nu igen, samhällspolitik, eller? för ingalill nämnde nåt sånt

Пackaл - Pascale, 19 , Mångsysslare säger:

på telefon här vi prata för ett par dagar sen,

Пackaл - Pascale, 19 , Mångsysslare säger:

jag tänkte bjuda hit lite folk till fest, maria har ju fått körkortet nu..ah..efter 3e gången, a vad är det man säger haha! tredje gången gillt! hehe..ha-aaahh.. ahh'( pust)...äe men de e nåt jag tycker vi borde fira, hon behöver det.

Пackaл - Pascale, 19 , Mångsysslare säger:

hon och sambon mange har ju separerat ochså..tänkte att hon kanske behövde lite uppmuntran.

Пackaл - Pascale, 19 , Mångsysslare säger:

ska jag köpa nåt vin eller?...vilket ska jag ta . brut? jag var bortbjuden på fest ut på landet. då drack vi merlå. nån fransk vin. ae de smakade jättebra!

Пackaл - Pascale, 19 , Mångsysslare säger:

ah men jag tar nog de. och alkoholfritt till barna


Allting kan inte alltid go bra

Det har jag markt..Igar var det en bajsdag och idag ar det en trokdag. Har precis kollat klart Love dont cost a thing. gullig faktiskt. Medan min babe♥ e o super till med grabbarna. Fan, det ar dax att jag borjar skaffa kompisar. ( och jobb) kanske jobbarkompisar. Huhuh..joo..De e ju inte so lett alla gonger. Jag ar inte den typen som vogar innan jag vogat. lixom..det ar leskigt..och min mamma ar inte har! Hur ska man gora..stalla sig po Oxford Circus och ropa: VEEM VILL BLI MIN KOOMPIS SEEJER TUPPEN JAAG!..eller, po engelska: WHO WANT TO BE MY FRIEEND SAY COOK YEAH!,

Oj, det lat lite fel. hehe.. och jaaa jag kollade lexin hur man sager tupp po engelska, och jaa det ar cook! Can you beliive it! huhuh..Hahah, jag tycker endo att jag kan va rolig ibland, jag kan slo till, meN som sagt allting kan inte alltid go bra.

Aja, hur som helst..film ar ju inte riktigt min grej..eller a..tv kanske jag ska saga. Har inte kollat po tv sen jag var 10 typ. Tre kronor po onsdagar kl 20 och Fresh Prince efter skolan. Nej, jag gick inte po fritis, eller eftis eller vad det nu heter. sa jag kunde till och med se reprisernas repriser om jag ville! blablablab..iaf, nu har jag borjat kolla lite serier. (po datorn) huhuh, Nogra kan det faktiskt bli not med..i mean, we hang out somtimes, chillin, but i dont know yet. I dont want to go too fast. I mean, I dont know them

nae nu for det racka, jag har inte haft non att prata med po lange, ska prata med mig sjalv istallet for o skriva allt jag tanker har. HAJDO!

znela, jak vil ha djob

Dom sokte nogon som kunde hjalpa till i afferen TotallySwedish, sa Pascale gav sig ut po egen hand for o leta ratt po affarn. Frogade kanske 30 pers men ingen ghandi visste vart crawfordstreet lag.
Nar jag anligen hittade en skylt som det stod Totally.....................fitness, blev jag glad.
Fast mittemot lag det jag sokte, sa jag steg in.
Och hann knappt fa fram det jag ville innan tjejen i kassan sa spydigt;
 "Det ar redan tillsatt" och kollade ner po mig som om jag vore hundbajs.
Tydligen skulle man vara totally blond ockso. Kande mig bajs och gick ut.
Hade tankt kopa kalles randiga men ville inte lota henne fa det av mig. Javla ..chitt!

..

OK. jag tankte andra lite, om det jag skrev forsta gangen i min blogg.....



For det forsta, sa luktar jag inte svett, inte sa mycket.

Jag kanske ar trakig, och underbett gor jag bara med flit.

Det kan va kul nar ingen ser.

Sen knackar det pa din dorr och du glomt bort ditt underbett, vander dig mot dorren och ser fragande ut.


Folk

Var pa gymmet igor, skulle bara kolla laget..
Det kandes som att alla var liksom valkomna. I Sverige ser man bara dom har muskelkillarna som spenderar dag o natt pa gymmet. Men har kunde du se Stina och hennes van Birgitta som ville prova pa nogot nytt, kanske salsa-aerobics.
Eller Stig som alltid brukar simma nagra langder och basta efterat. (fast i engelsk version)

Ok da....,man kunde se Cheni-qua och hennes moster som kampade pa springmaskiner for att bli av med hullet.
Alla var dar! Omar fran Flempaan o alla hans grabbaar! Mangaka som krigade med sina situps.. en heel del folk som man inte hade forvantat sig skulle vara dar.
Kul. Man blir lite peppad.

Nar jag satt och vantade i kon sneglade jag lite pa kvinnan brevid mig.
Kunde inte bestamma mig for om hon var ful eller fin.
Funderade ett bra tag tills hon hostade...........................med tungan ute.

Hon var ful.

Haha, hur faan kan man hosta med tungan ute, det ser skadat ut.

........



Sa jag provade att gora likadant pa vagen hem.



Den stora utvandringen

Happ, sa har man flyttat till London..
Spannande!
Det ar som hemma fast annorlunda.
Packade ner en massa knackebrod och lite knorr o bla band-grejjer.
Fan, jag saknade anda svensk husmanskost i Sverige, eftersom det inte ar en Hit hemma hos oss sa tankte jag ta min chans och ata det har.
Brunsas - "Blanda med vatten sa for ingredienserna nytt liv", star det pa baksidan av paketet, Jag laste det tyst for mig sjalv med Bohuslan-dialekt. Fett fiffigt och gott, vi kor pa det!
Fick nastan dagis-langtan.

Efter tre tuggor var det inte lika roligt langre.

image7

gör en blogg.

Pscl säger:

jag har inget liv.

Pscl säger:

inget jobb

Pscl säger:

inga strumpor bara en o en

" Dance is my life and my passion. It's who i am!!" säger:

ha

Pscl säger:

jag luktar svett

Pscl säger:

jag har tråkigt

Pscl säger:

jag är tråkig

Pscl säger:

jag har underbett

Pscl säger:

jag orkar inte tänka på nåt heller

Pscl säger:

allt bara e.

" Dance is my life and my passion. It's who i am!!" säger:

okej

" Dance is my life and my passion. It's who i am!!" säger:

skriv en blog

Pscl säger:

ok.


RSS 2.0